Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 30 sierpnia 2016

Zupa krem z fasolki zielonej

Przedstawiam smaczny przepis na zieloną zupę z fasolki. Robi się ją bardzo prosto i z małej ilości składników. Przepis znalazłam tu

Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 dag fasolki zielonej
  • 1,2 litra rosołu
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
Cebulę i czosnek posiekać. Masło rozgrzać i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Z fasolki odciąć ogonki i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Całość zalać gorącym rosołem i gotować około 30-45 minut. Przestudzić. Dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. Całość bardzo dobrze smakuje z posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem podgrzać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz